Daudzdzīvokļu namu apsaimniekošanas veidi Siguldā - Taube, Lelde (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās ļoti ir aktuāli, kad daudziem dzīvokļa īpašniekiem ir jāpieņem lēmums, kas pārvaldīs un apsaimniekos viņu daudzdzīvokļu namu. Tāpēc būtiski ir noskaidrot, kādas iespējas ir dzīvokļa īpašniekam piedalīties dzīvojamās mājas kopīpašumā esošās daļas apsaimniekošanā un pārvaldīšanā. Darbā tika apskatītas dažādas daudzdzīvokļu namu apsaimniekošanas formas, analizēta daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāju darbība. Šī mērķa sasniegšanai tika izpētīta pieejamā literatūra par šo jautājumu, veikta daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāju salīdzinošā analīze, apsaimniekojamo māju apsekošana, anketēšana Siguldas daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāju vidū, kā arī veikts pētījums par SIA „CDzP” no vadīšanas viedokļa. Bakalaura darbs sastāv no ievada, galvenās daļas, kurā ietilpst 2 literatūras apskata un 2 veikto pētījumu nodaļas, secinājumiem, priekšlikumiem un pielikumiem. Darbs ir apkopots 62 lapaspusēs un tam papildus pievienoti 2 pielikumi, kopumā šajā darbā ievietoti 18 attēli un 1 tabula.

Today the apartment-house owners have to decide who will manage and operate their apartment houses. So it is important to find out what options are apartment owner to participate in an apartment house ownership part of the management and administration. In bachelor was made the acquaintance of apartment conception, different management forms, to analyze apartment-house management activity in Sigulda. To achieve the goal, was needed research accessible literature, to fulfill apartment-house management comparative analyze, to look at those houses, to fill a questionnaire among the apartment-house managements and also made a research of the SIA "CDzP" from management point of view. Bachelor work includes of title-page, introduction, main part including 2 literature survey and 2 research parts, conclusion, proposals, and supplements. Bachelor work includes of 62 pages, 2 supplements, 18 pictures and 1 table.
Apartment house management in Sigulda
Keywords: Vadībzinātne