Hip hop subkultūras popularitātes pieaugums Latvijā - Dolgais, Gvido (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba “Hip hop subkultūras popularitātes pieaugums Latvijā” mērķis tika noskaidrots. Tika secināts, ka Hip hop subkultūra Latvijā ir vai nu pazudusi pa visam vai eksistē tikai pagrīdē, taču Hip hop elements reps, kas tika pētīts pastiprināti šī darba ietvaros, ir kļuvis ļoti pieprasīts Latvijā un turpina savu popularitātes kāpumu. Šī darba teorētiskajā daļā tika apskatītas dažādas teorētiskās pieejas un izpratnes, piemēram, popkultūra, subkultūras, reprezentācija un Hip hop elements reps. Bakalaura darba empīriskajā daļā tiek noskaidrots, kā un cik lielā mērā Hip Hop subkultūra Latvijā ir pieņēmusies vai kritusies popularitātē. Sākotnēji tiek veikta kvantitatīvā kontentanalīze par repmūzikas popularitātes pieaugumu Latvijas Radio Pieci ēterā, kas ir viens no straujāk augošajiem radio Latvijā un www.delfi.lv rakstos, kas ir lielākais masu medijs Latvijā. Pēc tam tiek veikta www.delf.lv rakstu kvalitatīvā kontentanalīze, lai noskaidrotu rakstu piederību Hip hop subkultūrai. Papildus tam tiek veidotas daļēji strukturētās intervijas ar Latvijas zināmākajiem reperiem un veikta interviju kvalitatīvā kontentanalīze, lai noskaidrotu reperu piederību Latvijas Hip hop subkultūrai.

In the study “Growth of Hip hop subculture in Latvia” goal was reached. It was found out that Hip hop subculture in Latvia is fully disappeared or exists only in underground, but Hip-hop element rap, which had extra attention in this study, has become very popular in Latvija and continues its popularity growth. In the theoretical part of this study are viewed different theoretical approaches and understandings, for instance, pop culture, subcultures, representation and Hip-hop element rap. In the study of Bachelor empirical part was find out how and how much Hip hop subculture in Latvia is grown or shrink in popularity. In the begging quantitative content analysis was made about rap music popularity growth in Latvijas Radio Pieci ether, which is one of the fastest growing radio in Latvia and www.delfi.lv publications, which is biggest mass media in Latvia. After that qualitative content analysis was made for www.delfi.lv publications to find out publication affiliation to Hip Hop subculture. In addition, partially structured interviews were made with most known rappers in Latvia and used qualitative content analysis to find out does rappers belongs to Latvian Hip hop subculture.
Growth of Hip hop subculture in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne; Hip hops; Reps; Subkultūras; Popkultūra; Reprezentācija