Atmosfēras piesārņojuma novērtējums Rīgā Bieriņu apkaimē - Zariņš, Kristaps Gustavs (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā “Atmosfēras piesārņojuma novērtējums Rīgā, Bieriņu apkaimē” raksturots atmosfēras piesārņojums (galvenie piesārņojuma avoti un vielas pilsētvidē), piesārņojuma izplatību ietekmējošie faktori un novērtēšanas metodes. Pētnieciskā daļa realizēta Rīgā, Bieriņu apkaimē. Atmosfēras piesārņojuma mainības raksturošanā izmantoti Rīgas Domes gaisa kvalitātes monitoringa stacijā (Rīgā, Kantora ielā) iegūtie mērījumu rezultāti laika periodā no 2020. gada līdz 2024. gadam, kā arī meteoroloģiskie faktori, kuri var ietekmēt atmosfēras piesārņojumu.

The Bachelor's thesis “assessment of atmospheric pollution in Riga Bierini neighbourhood” describes atmospheric pollution (main sources of pollution and substances in the urban environment), factors affecting the spread of pollution and assessment methods. The research part was realised in Riga, Bierini neighborhood. The results of measurements obtained at Riga City Council Air quality monitoring station (Riga, Kantor Street) during the period from 2020 to 2024, as well as meteorological factors, which may affect atmospheric pollution, have been used to characterise the variability of atmospheric pollution.
Assessment of atmospheric pollution in the Bierini neighbourhood of Riga
Keywords: Vides zinātne; atmosfēras piesārņojums; cietās daļiņas; gāzveida piesārņojošās vielas; pilsētvide; Rīga