Atbrīvošana no kriminālatbildības - Eniņa, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Atbrīvošana no kriminālatbildības”. Darba mērķis ir noteikt atbrīvošanas no kriminālatbildības saturu un formu Latvijā un ārvalstīs, analizēt un salīdzināt to, lai rastu iespējamos risinājumus, kā vēl papildināt un uzlabot Krimināllikumā noteiktos atbrīvošanas no kriminālatbildības veidus. Tiek pētīts un analizēts atbrīvošanas no kriminālatbildības jēdziens, kā arī atsevišķi tiek apskatīti Krimināllikuma noteiktie atbrīvošanas no kriminālatbildības veidi. Darbā arī tiek pētīta un analizēta atbrīvošana no kriminālatbildības ārvalstīs. Darbs izstrādāts, analizējot normatīvos aktus, kā teorētiskā bāze darbā tiek izmantota literatūra latviešu valodā. Darba beigas autore sniedz savus secinājumus un priekšlikumus, kuri radušies darba izstrādes gaitā.

The theme of the Bachelor’s Thesis is „Exemption from Criminal Liability”. The aim of the thesis is to determine the contents and the form of exemption from criminal liability both in Latvia and abroad, to analyze and to compare them, thus finding possible solutions, as well as to extend and make more efficient the types exemption from criminal liability stipulated by the Criminal Law. The thesis also studies and analyses exemption from criminal liability in other countries, in particular, in Estonia, Lithuania, Japan and Germany. The thesis has been developed by analysing the legislation, the theoretical basis being the legal literature in the Latvian language. In the final part of the thesis the author presents her conclusions and proposals formulated in the course of writing the thesis.
Exemption from Criminal Liability
Keywords: Juridiskā zinātne