Pilsētas apvedceļa izbūves ietekme uz teritoriju sociālekonomisko attīstību. Saulkrastu pilsētas un tās apkaimes piemērs - Karulis, Valdis (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbs veidots vienā no mūsdienu aktuālākajiem ģeogrāfisko problēmu izpētes laukiem – pilsētu un mobilitātes savstarpējā mijiedarbība. Bakalaura darbā veikts pētījums par Saulkrastu apvedceļa izbūves ietekmi uz sociālo un ekonomisko vidi Saulkrastu pilsētā un tās apkaimes teritorijās. Saulkrastu apvedceļa izbūve ir lielā mērā likusi pārstrukturizēt Saulkrastu pilsētas saimnieciskās attīstības virzību. Uzlabojusies Saulkrastu iekšējā transporta struktūras kvalitāte un sasniedzamība no citām vietām, it īpaši no Rīgas. Teritorijas sociālais aspekts nav piedzīvojis strauju un ievērojamu mainību, kā galveno var minēt pilsētas dzīves vides kvalitātes uzlabošanās, kas Saulkrastus padara pievilcīgāku no potenciālās patstāvīgās dzīvesvieta izvēles viedokļa. Atslēgas vārdi: Saulkrasti, transporta infrastruktūra, attīstība, teritorijas plānošana

Bachelor’s work performed on one of the actual geographical research problems field – towns and mobility interaction. In the Bachelor’s work is performed research about Saulkrastu bypass construction impact on the Saulkrasti territories socioeconomic development. Saulkrastu bypass construction change and modify Saulkrastu town commercial and economic mainstream development. After bypass construction in Saulkrasti town improved inside transport structure quality and approachability on other palces, especially with Riga. Territory social aspect not substantially change or modify, but the most important change is life enviroment quality improvement. In result today’s perspective Saulkrasti is conformable like potentially dwelling-place. Key words: Saulkrasti, transport infrastructure, development, teritories planning
City Bypass Construction Impact on the Territories Socioeconomic Development. Case of Saulkrasti
Keywords: Ģeogrāfija