Indola ciklā aizvietotu triptofāna atvasinājumu enantioselektīva sintēze - Reinfelds, Matīss (Latvijas Universitāte, 2014)
Indola ciklā aizvietotu triptofāna atvasinājumu enantioselektīva sintēze. Reinfelds M., zinātniskais vadītājs vadošais pētnieks, Dr.chem. Katkevičs M., darba vadītājs Latvijas Universitātē, docents, Dr.chem., Kļimenkovs I. Maģistra darbs, 75 lappuses, 55 attēli, 7 tabulas, 53 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā ir pārbaudīta hirālu palīggrupu saturošu aminoskābju sintētisko ekvivalentu diastereoselektīvas alkilēšanas pielietojamība indola ciklā aizvietotu triptofāna atvasinājumu sintēzē par alkilētāju izmantojot kvaternizētu gramīnu. DIASTEREOSELEKTĪVA ALKILĒŠANA, HIRĀLAS PALĪGGRUPAS, GRAMĪNS, TRIPTOFĀNS.

Enantioselective synthesis of tryptophan derivatives substituted in the indole ring. Reinfelds M., supervisor Dr.Chem., principal scientist, Katkevičs M., supervisor at University of Latvia, Dr.chem., docent, Kļimenkovs I., Master’s thesis, 75 pages, 55 figures, 7 tables, 53 literature references. In Latvian. Synthesis of tryptophan derivatives substituted in the indole ring from synthetic equivalents of amino acids containing a chiral auxiliary and quaternized gramine by diastereoselective alkylation has been investigated. DIASTEREOSELECTIVE ALKYLATION, CHIRAL AUXILARY, GRAMINE, TRYPTOPHAN
Enantioselective synthesis of tryptophan derivatives substituted in the indole ring
Keywords: Ķīmija