Draugiem CMS - Gelsbergs, Raivis (Latvijas Universitāte, 2009)
Draugiem CMS ir satura vadības sistēma, kas piedāvā draugiem.lv sistēmā iekļauto projektu izstrādātājiem viegli integrējamus un modificējamus moduļus ātrākai projektu izstrādei. Papildus priekšrocībām, ko sistēmas izmantošana dod izstrādātājam, tā arī nodrošina gala lietotāja saskarni informācijas apmaiņai ar lietotājiem. Sistēma piedāvā sešus visbiežāk lietotos moduļus, kas ir viegli pielietojami standarta projektiem, kā arī uz to bāzes iespējams veidot sarežģītākas sistēmas.

Draugiem CMS is a content management system that gives access to easily modifiable and integrable modules for draugiem.lv system's sub-project developers for developing new projects. In addition to the advantages, which the system gives to the developers, it also provides with an user interface for data exchange with an end-user. The system provides with six of the most commonly used modules that are easy to use for standard projects; similarly, the modules could be used as a base for creating more complex systems.
Bakalaura darbs
Keywords: Datorzinātne