Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedriskā transporta maksas politikas izvērtējums - Puikevica-Puikevska, Laura (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir „Rīgas pilsētas pašvaldības sabiedriskā transporta maksas politikas izvērtējums”. Darba mērķis ir izpētīt kā Rīgas pilsētā tiek veidota sabiedriskā transporta maksas politika un kā to novērtē mediji un Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta lietotāji. Sabiedriskā transporta maksas kritēriji tiek noteikti pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem Nr.341 un Rīgas pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Rīgas satiksme” noteikumiem Nr.INA-NOT/2010/13. Pēc Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS datiem Rīgas iedzīvotāji ir apmierināti ar sabiedriskā transporta pakalpojuma kvalitāti, tomēr negatīvas emocijas izraisa uzņēmuma publiskais tēls, kā arī pastāv atšķirība starp krieviski rakstošo un latviski rakstošo mediju publicēto informāciju un informācijas saturu. Maģistra darba apjoms ir 95 lapas. Darbā iekļauti 9 attēli, 2 tabulas, 1 formula. Maģistra darbs papildināts ar 3 pielikumiem. Atslēgvārdi: publiskais pakalpojums, sabiedriskais transports, braukšanas tarifi, mediji, publiskais tēls.

The Master’s thesis “Riga municipality public transport fee policy evaluation” studies how Riga is designed for public transport, researches the transport fees and evaluates the effectiveness of Riga transport’s media on its public transport users. Public transportation costs are determined based on the May 15, 2012 – directive by the Cabinet of Ministers No. 341 and Riga Municipal limited liability company „Rīgas satiksme” developed rules Nr.INA - NOT/2010/13. According to market and public opinion research center SKDS data – Riga residents are satisfied with the public transport service quality, but there are negative connotations with the establishment public image. There are also differences between Latvian and Russian media; often the information and content provided is different between languages. Master's thesis amount is 95 pages. The paper includes 9 pictures, 2 tables, and 1 formula. Master's thesis supplemented with 3 attachments. Keywords: public service, public transport, transport fees, media, public image.
Riga municipality public transport fee policy evaluation
Keywords: Vadībzinātne