Galvojuma saistību sekas maksātnespējas procesā. - Limbergs, Kristaps Leonards (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba ietvaros veikta galvojuma institūta izpēte. Uzmanība pievērsta galvojuma institūta sekām maksātnespējas procesa ietvaros. Šobrīd spēkā esošais Maksātnespējas likuma regulējums un Civillikumā ietvertais galvojuma institūta regulējums nav viennozīmīgs un tas rada iespējas to interpretēt dažādi, kas savukārt noved pie atšķirīgas tiesu prakses. Darba mērķis ir apskatīt galvojuma saistību institūta regulējumu Latvijas Republikas tiesību aktos un attiecināt tā piemērošanu uz tiesiskās aizsardzības procesiem, fiziskās un juridiskās personas maksātnespējas procesiem, kā arī konstatēt problēmjautājumus, kas veidojas īstenojot galvojuma saistību fiziskās vai juridiskās personas maksātnespējas procesā.

Within the Bachelor’s Thesis, author has researched the institute of guarantee. The major attention is paid to the institute of guarantee consequences in insolvency process. Present Insolvency law regulation and the institute of guarantee in Civil law is not definite and creates options to interpret it in different ways, what in the end leads to different jurisprudence. The purpose of the Bachelor’s Thesis is to research the consequences of the guarantee agreement, as well as the institute of guarantee in relation to insolvency proceedings. The main goal of the Bachelor’s thesis is to focus on identified issues and to give a possible solution.
Consequences of guarantee commitment in insolvency process.
Keywords: Juridiskā zinātne; galvojuma institūts; galvojuma sekas; maksātnespējas process; akcesora saistība; galvojuma saistības sekas maksātnespējas procesā