Automatizētas datoru atjaunošanas sistēmas izveide Datorikas fakultātes datorklasēs - Arbuzovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2010)
Katrs, kurš strādā IT sfērā, saskaras ar to, ka izmantojamās tehnoloģijas noveco un tās jāaizvieto ar jaunām, mūsdienīgākām tehnoloģijām. Man bija iespēja nomainīt vecās, neefektīvās tehnoloģijas datu atjaunošanai datorklasēs Latvijas Universitātes Datorikas fakultātē. Uzdevums bija, neizmantojot papildus finansiālos resursus, izvedot nepieciešamos līdzekļus un rīkus ātrākai un ērtākajai datu atjaunošanai. Darba laikā tika veiksmīgi izveidots serveris, ar kura palīdzību, bija iespējama ātrāka datu atjaunošana klientu datoros. Darba rezultātā ir pieejams serveris ar nepieciešamo programmu paketi. Serveris uzstādīts tādā veidā, ka jebkurš cilvēks, pat maz pieredzējis, nezinot visas nianses darbā ar atjaunošanas darbību var darboties ar datoru, kā arī ar to var strādāt Latvijas Universitātes pārējais personāls. Ja šī servera lietošana būs ērta pietiekami ērta, tad līdzīgu sistēmu nākotnē plānots ievest arī citās datorklasēs

Everyone working in IT comes across technologies becoming obsolete and therefore those technologies have to be replaces. Personally, I had to update an old and currently unsatisfactory hard disk data restoration utility in LU Computer Science lab ( Latvijas Universitātes Datorikas Fakultāte). My exact task was to create a tool for fast data recovery without access to any additional funding or hardware resources. As a result of my work a server utility capable of rapid data recovery on client machined has been successfully produced and installed. This utility is configured to make the recovery process extremely user friendly, so that even an inexperienced person with no knowledge of utility’s structure would be able to perform necessary operations. This allows non-IT LU personal to be able to successfully use this utility. If the system proves to be effective in this laboratory, then this system will be distributed in other LU laboratories.
Automated restoration system for Faculty of Computing computer classes
Keywords: Datorzinātne