Tehniskas analīzes metožu pielietošana valūtu kursu prognozēšanā - Tihonovs, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2011)
FOREX tirgus ir visstraujāk augošs tirgus pasaulē un tam piemīt vismazākās ieejas barjeras, kas padara investēšanu tajā īpaši pievilcīgu. Tirgū valda augsta nenoteiktība un tas ir lielā mērā spekulatīvs, tāpēc īpaši aktuāla ir nākotnes cenu noteikšanas problēma. Viens no efektīvākajiem rīkiem, kas palīdz tirgus procesus novērtēt un izprast ir tehniskā analīze. Darba mērķis ir noskaidrot, cik veiksmīgi var izmantot daţādas tehniskas analīzes metodes, lai prognozētu valūtu nākotnes cenas vai cenas kustības virzienu ar mērķi veikt izdevīgus, spekulatīvus darījumus. Pētījuma laikā izstrādātu tehnisku stratēģiju testēšanas rezultāti parāda, ka tehnisko analīzi var pielietot veiksmīgai darbībai tirgū. Atslēgvārdi: FOREX, valūtas apmaiľa, tehniskā analīze, valūtas kurss

FOREX is the market with the fastest growth rate and the lowest entry barriers, which makes it especially attractive for investors. The trading happens in conditions of uncertainty and is highly speculative, making the problem of determining the future price substantial. The technical analysis is one of the most effective instruments that helps evaluate and understand the market processes. The goal of this paper is to study how efficient different methods of the technical analysis can be in formulating prognosis on the future market quotes or the price movement direction for performing profitable currency exchange deals. The test results of the created trading strategies show that the technical analysis methods can be used for efficient currency trading. Keywords: FOREX, Currency exchange, technical analysis, exchange rates
The Use of the technical analysis methods for currency exchange rates prediction
Keywords: Ekonomika