Postmodernisma estētikas elementi Dž. Dž. Džilindžera režijā - Zača, Ilze (Latvijas Universitāte, 2009)
Postmodernisma estētikas elementi Dž. Dž. Džilindžera režijā Maģistra darbs „Postmodernisma estētikas elementi Dž. Dž. Džilindžera režijā” ir veltīts virzienam kultūrā un mākslā – postmodernismam un tā estētikas realizācijai latviešu teātra režisora Dž.Dž.Džilindžera radošajā darbībā. Pētījuma 1.daļā tiek aplūkoti postmodernisma attīstības procesi Rietumu sabiedrībā un tā prakse Latvijas mākslas (teātra) dzīvē. Darba 2.daļa veltīta režisora Dž.Dž.Džilindžera personībai un mākslinieka režijas darbu analīzei: pēc postmodernisma pazīmēm tiek analizēti 11 iestudējumi, kas tapuši laika posmā no 1997. gada līdz 2008. gadam. Darbs uzlūkojams kā padziļinošs postmodernisma estētikas pētījums gan Latvijas teātra, gan paša režisora mākslinieciskās darbības kontekstā.

Elements of Postmodern Aestetics in the Direction by Dž. Dž. Džilindžers Master’s work „Elements of Postmodern Aestetics in the Direction by Dž.Dž.Džilindžers” is granted to culture and art – postmodernism and its esthetics realization in performances of Latvian Director Dž.Dž.Džilindžers. The first part deals with developmental processes of postmodernism in the western society and its practice in Latvian theatrical life. Other part of work is granted to the personality of Dž.Dž.Džilindžers and analysis of his works in Direction. There are analysed eleven stagings according to characteristic marks of postmodernism that have been produced since 1997 to 2008. This work is substantial contribution in context of authors performance and detailed research about postmodern aestetics in Latvian theatre.
Elements of Postmodern Aestetics in the Direction by Dž. Dž. Džilindžers
Keywords: Filoloģija