Koncesijas līguma saturs un tā izpilde atbilstoši Publiskās un privātās partnerības likumam - Karaševskis, Rolands (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā autors apskata koncesijas darījuma juridiskās īpašības un raksturīgākās pazīmes mūsdienās. Autors definē koncesijas jēdzienu atbilstoši aktuālajam regulējumam un šī institūta vēsturiskajai attīstībai. Pētot dažādās jomas, kurās koncesija ir pielietota gan Latvijā, gan citur pasaulē, tiek skaidrots, kādās situācijās mūsdienās koncesija varētu būt veiksmīgs instruments sabiedrības interešu īstenošanā un kādās koncesija būtu nevēlama. Darbā tiek apskatīts aktuālais un vēsturiskais Latvijas normatīvais regulējums, kas piemērojams koncesiju darījumiem, un pētīta speciālo un vispārējo tiesību normu kolīzija. Tiek aplūkotas normas, kas regulē koncesijas darījuma noformēšanu – līguma izstrādi un sniegti gan teorētiski norādījumi normu novēršanā, gan praktiski ieteikumi koncesijas līgumu izstrādē.

The present diploma paper presents the Author’s research on the legal nature of concession operations, and the most characteristic features in modern times. The Author defines the notion of concession considering the current regulations and historical development of concession establishment. Researching various areas in practices of Latvia and worldwide, the Author explains fields and circumstances when the concession could be used as a successful way to fulfil interests of the society and when the operations are unadvisable. The research includes investigation of historical regulations on concession operations comparing them to the present regulations and examines collisions between special and general rules. The Author studies rules that regulate concession agreement and gives theoretical recommendations on preventing drawbacks in legislation as well as practical advises in drafting concession agreements.
Concession Agreement - Content and Fulfilment According to Public - Private Partnership
Keywords: Juridiskā zinātne