Sociālpedagoģiskā darbība skolēnu drošības veicināšanā Madlienas vidusskolas sākumizglītības posmā - Viduce-Ševele, Maruta (Latvijas Universitāte, 2017)
Marutas Viduces-Ševeles diplomdarbs “Sociālpedagoģiskā darbība skolēnu drošības veicināšanā Madlienas vidusskolas sākumizglītības posmā”. Diplomdarba mērķis ir analizēt ar skolēnu drošību saistītos aspektus un, izmantojot Madlienas vidusskolas sākumizglītības posmā veiktā pētījuma rezultātus, izstrādāt sociālpedagoģiskās darbības programmu ar skolēnu drošību saistīto risku mazināšanā. Analizēta literatūra un normatīvie dokumenti pētāmās problēmas aspektā. Izstrādāta sociālpedagoģiskās darbības programma, veikta tās aprobācija un aprobācijā iegūto rezultātu analīze. Diplomdarbs orientēts uz drošību sākumskolā, lai, uzsākot mācības, skolēniem palīdzētu novērst baiļu un nedrošības sajūtas, kas tālākā izglītības procesā varētu būtiski ietekmēt mācību kvalitāti un rezultātus. Atslēgvārdi: drošība, droša vide, skolēnu drošība, sociālpedagoģiskā darbība.

Marutas Viduces-Ševeles diploma thesis "Social Pedagogical Activity to Ensure Students' Security at Primary Level in Madliena Secondary School." Diploma thesis is to analyze the pupil’s safety-related aspects and using Madliena secondary school in primary education carried out by the results of a study to develop social pedagogical work program with student safety-related risk reduction. The literature and regulatory documents investigational aspect of the problem. Developed social pedagogical program of operations carried out its approbation and analysis of the results. Diploma focuses on the safety of primary school to the start of training pupils to help eliminate fear and feeling of insecurity, which furthers the educational process, could significantly affect the quality of training and results. Keywords: safety, safe environment, pupil’s safety, social pedagogical activity.
Social Pedagogical Activity to Ensure Students’ Security at Primary Level in Madliena Secondary School
Keywords: Pedagoģija; drošība; droša vide; skolēnu drošība; sociālpedogoģiskā darbība