Ārējās vides vadība - Civkors, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā „Ārējās vides vadība” tiek apskatīta projekta „FIBU”- finanšu un budžetu pārskatu sistēmas, mijiedarbība ar tās apkārtējo vidi. Darbā tiek aprakstīta teorētiskā bāze par vispārējiem sistēmas darbības raksturojumiem, FIBU pašreizējo uzturēšanas modeli un vienota vides noteikšanas testēšanas modeļa izveides nepieciešamību sistēmas attīstības posmā. Darbā galvenais uzsvars tiek likts uz reālām FIBU sistēmas problēmām un to risinājumiem, kas parāda ārējās vides vadības vajadzību.

“External environment management” has examined the interaction of project “FIBU” with other platforms. Project “FIBU” is a financial management and budget reporting system. This paper includes description of current “FIBU” system characteristics, maintenance model and a necessity for one, unified platform test model during the development stage. The main accent has been put on real “FIBU” system problems and solutions, which demonstrate the need for an external environment management.
External environment control
Keywords: Datorzinātne