Pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko priekšstatu veidošana rotaļā - Mickeviča, Vera (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba tēma ir pirmsskolas vecuma bērnu matemātisko priekšstatu veidošana rotaļā. Autore izvēlējās rakstīt par pirmsskolas vecuma bērniem no 6 līdz 7 gadiem. Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā autore teorētiski apskatīja pedagoģijas un psiholoģijas zinātnieku atziņas par matemātisko priekšstatu veidošanos 6 līdz 7 gadu veciem bērniem, raksturojot 7 gadus vecus bērnus un izpētot matemātisko priekšstatu veidošanos 6 līdz 7 gadus veciem bērniem. Otrajā daļā autore praktiski izpētīja matemātisko priekšstatu veidošanos un to sekmēšanu pirmsskolas vecuma bērniem, posmā no 6 līdz 7 gadiem. Kvalifikācijas darbā ir izdarīti secinājumi un izveidoti priekšlikumi par matemātisko priekšstatu veidošanas sekmēšanu. Kvalifikācijas darbs ir no 44 lapām, 3 tabulām, 12 attēliem un 36 izmantotiem literatūras avotiem. Atslēgas vārdi: pirmsskolas vecuma bērni, seši, septiņi gadus veci, matemātika, priekšstati

Topic of the qualification work is creating mathematical notions in a game for pre-school children.The author chose to write about preschool children aged 6 to 7. Qualification work consist of two parts. In the first part, the author of the work theoretically described opinion of pedagogy and psychology scientists about the formation of mathematical notions for children aged 6 to 7 years, describing 7-year-old children and exploring the formation of mathematical notions for children aged 6 to 7 years. In the second part, author of the work practically studied the creation and promotion of mathematical concepts for pre-school children, ranging from 6 to 7 years. At qualification work were done conclusions and proposals for the promotion of mathematical conceptions. Qualification works consist of 44 pages, 3 table, 12 pictures and 36 sources of literature. Keywords: Pre-school children, children aged 6 to 7 years, mathematic, notions.
Creating mathematical notions in a game for pre-school children
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; pirmsskolas vecuma bērni; seši; septiņi gadus veci; matemātika; priekšstati