Latvijas uzņēmuma paplašināšanās iespējas ārvalstīs - Žukovs, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas uzņēmuma paplašināšanās iespējas ārvalstīs”. Darba mērķis ir izpētīt, kādas paplašināšanās iespējas ārvalstīs pastāv Latvijas uzņēmumam. Hipotēze – Latvijas uzņēmumi ir pietiekamin konkurentspējīgi, lai attīstītos ārvalstīs. Lai sasniegtu darba mērķi, tiek izpildīti sekojošie uzdevumi – tiek izpētītas uzņēmumu paplašināšanās stratēģijas, problēmas, kuras jārisina. Tiek aplūkotas specifiskas prasības finanšu uzņēmumiem, kas nodarbojās starptautiskā valūtas tirgū un ar to saistītas attīstības un paplašināšanās iespējas. Veikta uzņēmuma īpašnieka ekspertu intervija, kā arī izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi. Teorētiskajā daļā autors apskata uzņēmuma paplašināšanās stratēģijas un faktorus, kas nosaka uzņēmuma konkurentspēju. Otrajā daļā tiek veikta globālā starptautiskā finanšu valūtas tirgus analīze un izanalīzētas finanšu kopmānijas, kas nodarbojās ar starptautisko valūtas tirgu, izvērtējot izvēlētas paplašināšanās stratēģijas un ar to saistītas problēmas. Trešajā daļā tiek apskatīta Latvijas uzņēmuma darbība un analizēta uzņēmuma īpašnieka ekspertu intervija.

The title of Bachelor’s thesis is “Expansion possibilities for Latvian company abroad”. The aim of the paper is to analyze expansion possibilities and strategies for Latvian companies. The hypothesis is – Latvian companies are competitive enough to develop and expand abroad. In order to achieve the objective, the following tasks were done – analyzed expanding strategies and problems that have to be solved, specifications for financial companies, dealing with international currency exchange market, expert interview of Latvian company’s owner, as well as conclusions and proposals. The theoretical part of the Bachelor’s thesis contains analyses of expansion strategies and company’s competitiveness level. The second part is about global currency exhange market, leading companies, strategies and issues about their expansion experience. The third part examines Latvian financial broker company activities, expansion experience, analyses of the company’s owner expert interview.
Expansion possibilities for Latvian company abroad
Keywords: Ekonomika; Latvijas uzņēmums; stratēģijas; finanšu tirgus; paplašināšana