Sociālā pedagoga un klases audzinātāja sadarbība skolēnu ar uzvedības problēmām veiksmīgai iekļaušanai vispārizglītojošas skolas sākumizglītības posmā. - Ķērpe, Vita (Latvijas Universitāte, 2022)
Diplomdarbs “Sociālā pedagoga un klases audzinātāja sadarbība skolēnu ar uzvedības problēmām veiksmīgai iekļaušanai vispārizglītojošas skolas sākumizglītības posmā” izstrādāts ar mērķi teorētiski analizēt sociālā pedagoga un klases audzinātāja sadarbības priekšnoteikumus iekļaušanas kontekstā un sniegt ieteikumus skolēnu ar uzvedības problēmām veiksmīgai iekļaušanai sākumizglītības posmā. Pētījumi gan Latvijā, gan ārvalstīs rāda, ka uzvedības problēmas izglītības iestādēs, sabiedrībā, kā arī bērnu un jauniešu vidū veido pieaugošu tendenci, ietekmējot sabiedrību kopumā. Empīriskais pētījums apstiprina, ka skolēnu problemātiska uzvedība negatīvi ietekmē mācību procesa norisi un Jūrmalas X pamatskolas skolas sociālais pedagogs kā resurss tiek izmantots nepilnīgi un sociālpedagoģiskais darbs pārsvarā vērsts uz seku mazināšanu.

The bachelor’s thesis "Cooperation of the social educator and the class teacher for the successful inclusion of students with behavioral problems in the primary education stage of a comprehensive school” was developed with the aim of theoretically analyze the prerequisites for cooperation between a social pedagogue and class teacher in the context of inclusion and to provide recommendations for the successful inclusion of students with behavioral problems in the primary education stage. Studies both in Latvia and abroad indicate that behavioral problems form a growing trend affecting society as a whole. The study confirms that the problematic behavior negatively affects the learning process and the social pedagogue of Jurmala X primary school is used incompletely as a resource and its work is mostly aimed to deal with consequences.
Cooperation of the social educator and the class teacher for the successful inclusion of students with behavioral problems in the primary education stage of a comprehensive school.
Keywords: Pedagoģija; sociālais pedagogs; klases audzinātājs; sadarbība; animācijas metodes