Uzņēmuma SIA “Balttranslaine” finanšu analīze. - Ņegoda, Poļina (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir SIA “Balttranslaine” finanšu analīze. Darba autores mērķis ir uzņēmuma finansiālā stāvokļa novertēšana. Darbā tiek analizēti uzņēmuma finanšu pārskati pēdējo piecu gadu periodā, tiek veikta bilances horizontālā un vertikāla analīze, kā arī autore analīzē peļnas vai zaudējumu aprēķinus un rēķina finanšu koeficientus, tādus kā likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte un aprites rādītāji. Pētījuma rezultāti sniedz detalizētu ieskatu uzņēmuma finansiālajā situācijā, identificējot stipras puses un iespējamos riskus, kā arī sniedz ieteikumus par iespējamiem uzlabojumiem uzņēmuma finanšu pārvaldībā. Bakalaura darbs ir svarīgs ieguldījums uzņēmuma finanšu plānošanā un stratēģiskajā attīstībā, palīdzot uzlabot lēmumu pieņemšanas procesus peļņas maksimizēšanai. Bakalaurdarbs sastāv no trim daļām. Pirma daļa ir veltīta teorētiskajiem aspektiem par finanšu resursiem, finanšu resursu izmantošanas stratēģijām un finanšu analīzes būtību. Otrajā daļā tiek aprakstīts SIA “Balttranslaine” un to nozare, kā arī tiek veikta bilances analīze. Trešajā daļā autore veic uzņēmuma finanšu analīzi, aprēķinot svarīgākos koeficientus. Nobeigumā autore veic secinājumus un sniedz priekšlikumus finanšu plūsmas uzlabošanai. Darbs sastāv no: 60.lpp, 17 attēliem, 7 tabulām, 16 formulām, 42 izmantotās literatūras avotiem un 4 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, finanses, koeficients, likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte, aprites rādītājs.

The topic of the bachelor's thesis is the financial analysis of LLC “Balttranslaine”. The author's goal is to assess the financial condition of the company. The thesis analyzes the company's financial statements for the last five years, performs a horizontal and vertical analysis of the balance sheet, and the author analyzes profit or loss calculations and calculates financial ratios, such as liquidity, solvency, profitability and turnover ratios. The results of the study provide a detailed insight into the company's financial situation, identifying strengths and potential risks, and provides recommendations for possible improvements in the company's financial management. The bachelor's thesis is an important contribution to the company's financial planning and strategic development, helping to improve decision-making processes for maximizing profit. The bachelor's thesis consists of three parts. The first part is devoted to theoretical aspects of financial resources, strategies for using financial resources and the nature of financial analysis. The second part describes LLC “Balttranslaine” and its industry, as well as performs a balance sheet analysis. In the third part, the author performs a financial analysis of the company, calculating the most important ratios. In conclusion, the author draws conclusions and provides proposals for improving financial flow. The work consists of: 60 pages, 17 figures, 7 tables, 16 formulas, 42 sources of literature used and 4 appendices. Keywords: financial analysis, finance, ratio, liquidity, solvency, profitability, turnover ratio.
The financial analysis of company “Balttranslaine”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanses; koeficients; likviditāte; maksātspēja