Pētera Šmita sarakste ar latviešu un lietuviešu filologu, etnogrāfu Eduardu Volteri - Šmits, Pēteris; Шмидт, Петр (My University, 1915)
Vēstulē P. Šmits plašāk iztirzā Jāņu dziesmu vārdu jēgu, salīdzina ar somu u.c. tautu saulgriežu svētku nozīmi.
Многоуважаемый Эдуард Александрович
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; folklora; mitoloģija; Zariņu Kārlis (1844-1911); Müllers Kārlis (1844-1911); Мюллер Карл (1844-1911); фольклор; мифология