Satiksmes novērošanas tīmekļa lietojumprogramma - Kadiķis, Niklāvs (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbs “Satiksmes novērošanas tīmekļa lietojumprogramma” izstrādāts ar mērķi aprakstīt vadlīnijas un izstrādāt sistēmu, kurā lietotāji varētu veikt dažādu satiksmes dalībnieku veidu novērojumus. Novērojumu veikšanai lietotāji var veikt krustojumu zīmēšanu, norādot novērojumu veikšanai nepieciešamos rādītājus. Sistēma ir tiešsaistē pieejama un ļauj jebkuram cilvēkam reģistrēties, kļūt par satiksmes novērotāju un sākt reģistrēt satiksmes dalībnieku novērojumus lietotāja izvēlētās vietās. Sistēmā tiek nodrošināti dažādi veidi, kā apskatīties veiktos novērojumus, piemēram, attēlojot satiksmes dalībnieku novērojumus kartē. Šādi ir iespējams vizualizēt, kā satiksme mainās dienas laikā. Nepieciešamos novērojumus var arī eksportēt tālākai izmantošanai.

The qualification work “Web application for observing traffic” has been created to define guidelines and develop a system in which users can make traffic observations for different types of traffic. To observe traffic users can create drawings of intersections while adding the necessary information to make traffic observations. The system is available online and allows anyone to register, become a traffic observer and start registering traffic observations in any place the user wants. There are different ways to look at the made observations in the system, for example, by showing the observations in a map. This makes it possible to visualize how traffic changes during the day. The necessary observations can also be exported for further use.
Web application for observing traffic
Keywords: Datorzinātne; Laravel; JavaScript; p5.js; satiksme; satiksmes novērošana