Mediju loģika un politiskā procesa loģika: laikraksta „Diena” un Latvijas politiķu mijiedarbība (2006.g.oktobris ─ decembris) - Dreijere, Vita (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbu „Mediju loģika un politiskā procesa loģika: laikraksta „Diena” un Latvijas politiķu mijiedarbība (2006.g.oktobris-decembris)” ir izstrādājusi Latvijas Universitātes Komunikācijas studiju nodaļas studente Vita Dreijere. Darba pētījuma problēma ir Dienas un Latvijas politiķu veidotie rāmējumi mediju loģikas un politiskā procesa loģikas atšķirību kontekstā, savukārt mērķis - izpētīt, kā notiek laikraksta Diena un Latvijas politiķu mijiedarbība un kā šī mijiedarbība rezultējas laikraksta un politiķu rāmējumos. Bakalaura darbā medija un politiķu mijiedarbības teorētiskie aspekti tika skaidroti politiskās komunikācijas ietvarā, lielāku uzmanību pievēršot diviem no trim galvenajiem politiskās komunikācijas elementiem, proti, politiskajiem aktoriem un medijiem. Savukārt bakalaura darba empīriskajā daļā ar kvantitatīvās kontentanalīzes palīdzību tika noteikti galvenie dienaskārtības jautājumi laikraksta Diena politikas ziņu nodaļas reportieru un komentētāju publikācijās, kā arī publikācijās visbiežāk citētie un minētie politiķi, savukārt ar interpretatīvi kvantificējošās pieejas palīdzību tika noteikti šo publikāciju, politiķu citātu, politiķu rakstu un interviju rāmējumi. Tāpat bakalaura darbā tika veiktas dziļās intervijas ar laikraksta Diena politikas ziņu nodaļas reportieriem un komentētājiem, redaktoriem un visu Latvijas koalīcijas partiju pārstāvjiem. Bakalaura darbā secināts, ka nevar runāt par politiskā procesa loģikas dominanci par mediju loģiku, jo vismaz Dienas un politiķu rāmējumos bija vērojamas salīdzinoši lielas atšķirības.

The bachelor paper „Media Logic and the Political Process Logics: the Interaction between the Newspaper „Diena” and Latvian Politicians” is worked out by Vita Dreijere, a student of Department of Communications Studies, University of Latvia. The research problem of the bachelor paper is the frames of Diena and Latvian politicians in the context of the diferences in media logic and political process logics, but the aim of the bachelor paper is to find out, how does the interaction between Diena and Latvian politicians goes on and how that interaction results in the frames of the newspaper and the politicians. The theorethical aspects of the interaction between a medium and politicians was explained in the framework of the political communication and the biggest notice was taken to two of three main elements of the political communication, that is, political actors and media. In the empirical part of the bachelor paper the main agenda issues of the publications of reporters of the department of political news and commentators in the newspaper Diena and the mostly cited politicians was determined by the method of quantitative content analysis, but the frames of the publications, quotations of politicians, publications of politicians and interviews was defined by the approach of interpretative quantified analysis. Within the framework of the bachelor paper was made deep interviews with reporters of the department of political news, commentators and editors of the newspaper Diena and representatives of all coalition parties.
Media Logic and the Political Process Logics: the Interaction between the Newspaper „Diena” and Latvian Politicians (October ─ December 2006)
Keywords: Komunikācijas zinātne