Viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanas un izplatīšanas kvalifikācijas problēmas - Smirnova, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbs sastāv no trim daļām. Darba struktūra ir sekojoša. Pirmajā nodaļā ir aprakstīts viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanas un izplatīšanas jēdziens, kā arī vēsturiskais apraksts un starptautiskais regulējums. Otrajā nodaļā ir aprakstīts nozieguma sastāvs, objektīvo un subjektīvo elementu jēdzieni, tika analizēti viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanas un izplatīšanas kvalificējošās pazīmes, kā arī ir izskatītas kvalifikācijas problēmas. Trešajā nodaļā ir aprakstīts nozieguma regulējums ārvalstīs: Nīderlandē, Beļģijā, Dānijā, Lietuvā un Igaunijā. Pētījuma mērķis ir analizēt viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanas un izplatīšanas kvalifikācijas un tās problēmas Latvijas un citu valstu Krimināllikumos un piedāvāt problēmu atrisinājumus. Pētījuma objekts ir viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošana un izplatīšana krimināltiesību jomā Latvijā un Eiropas Savienības dalībvalstīs. Pētījuma priekšmets ir viltotas naudas un valsts finanšu instrumentu izgatavošanas un izplatīšanas kvalificējošās pazīmes un kvalifikācijas problēmas. Pētījuma metodes ir izmantotas literatūras materiālu analīze un salīdzināšana, Latvijas krimināllietu tiesu prakses salīdzināšana.

The work consists of three chapters. The structure of the work is following. In the first chapter the concept is considered of manufacturing and distribution of counterfeit money and financial plants, as well as the historical description and international regulation of the crime. In the second chapters is considered the corpus delikti, the concept of objective and subjective elements of crime, as well as the analysis of the counterfeiting and distribution of money and financial plants as well as the qualification problems of crime. In the third chapter is considered the responsibility of crime in the Netherlands, Belgium, Denmark, Lithuania and Estonia. In the Aim of the bachelor paper is the analysis of the qualification problems of manufacturing and distribution of counterfeit money and financial plants in criminal law of Latvia and of others countries. The Object of research is manufacturing and distribution of counterfeit money and financial plants in the area criminal law in Latvia and in European Union countries. The Subject of research is the qualification and it’s problems of manufacturing and distribution of counterfeit money and financial plants. The Methods of the research are the analysis and comparison of the given material and literature as well as the analysis of Latvian jurisprudence of criminal case.
The qualification problems of manufacturing and distribution of counterfeit money and financial plants
Keywords: Juridiskā zinātne