Cilvēkresursu vadīšana un tās pilnveidošana centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā - Pūpēde, Gunita (Latvijas Universitāte, 2013)
Cilvēkresursi ir visgrūtāk vadāmie organizācijas resursi, tāpēc to vadīšanai, novērtēšanai un attīstīšanai ir svarīga loma jebkurā organizācijā. Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā tāpat kā parējās valsts tiešās pārvaldes iestādēs šajā ziņā ir liels pārmaiņu laiks, jo turpmāk nodarbināto darba izpildes plānošana un novērtēšana būs jāveic pēc pilnīgi jaunas sistēmas, kura būs vērsta uz nākotni, attīstību, kā arī individuālo mērķu sasniegšanu un kompetenču attīstīšanu. Maģistra darba mērķis ir izpētīt un novērtēt cilvēkresursu vadīšanas procesu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā un izstrādāt priekšlikumus tā pilnveidošanai. Maģistra darba apjoms ir 86 lpp. Darbā iekļauti 17 attēli, 17 tabulas, kā arī 2 pielikumi.

Human resources are the most difficult manageable resources of the organization therefore their management, evaluation and development takes significant role in any organization. The Central Finance and Contracting Agency as well as other direct administration institutions face great changes because henceforward the planning and evaluation of job performance will be done by completely new system directed towards future, development as well as consummation of individual goals and development of competencies. The aim of the Master Thesis is to find out and evaluate the process of human resource management at the Central Finance and Contracting Agency and to develop suggestions for its improvement. The Master Thesis consists of 86 pages, 17 figures, 17 tables and 2 annexes.
Human resource management and its improvement at the central finance and contracting agency
Keywords: Vadībzinātne