Latvijas Universitātes personāla publicēšanās citējamības datubāzēs - Riekstiņš, Emīls Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas Universitātes personāla publicēšanās citējamības datubāzēs”. Zinātņu nozares produktivitāte tiek bieži vien saistīta ar piešķirto finansējumu , kā arī publikāciju publicēšanu atzītos zinātniskajos izdevumos. Mērķis ir izprast, kāda ir Latvijas Universitātes personāla aktivitāte citējamības datubāžu iekļautajos resursos, salīdzinot iegūtos datus ar citu zinātnisko institūciju personāla produktivitāti. Teorētisko bāzi veido metateorija bibliometrija. Attiecīgi izvēlētai teorētiskai bāzei izmantota kvantitatīvas stratēģijas metode – bibliometrija. Iegūtie rezultāti parāda, ka Latvijas Universitātes personāla produktivitāte ir samazinājusies, kamēr valsts zinātniskās bāzes finansējums ir palielinājies. Produktīvākās nozares ir saistītas ar Ministru kabineta noteiktajām prioritārajām zinātnes nozarēm.

The topic of Bachelor is “University of Latvia personnels publications in citation databases”. Scientific fields productivity is often related with dedicated funding for it also it’s related with publishing in recognized scientific publications. Objective is to find out what is University of Latvia personnels activity in citation databases included resources and to compare it with different scientific institutions personnels productivity. The theoretical basis consists of metatheory bibliometrics. Respectively to the chosen theoretical bases, will be used quantitative strategic method – bibliometrics. The results show that University of Latvia personnels productivity has reduced, while financing of the national scientific base has increased. Productivity in scientific field is related with priority scientific fields set by Cabinet of Ministers.
University of Latvia personnels publications in citation databases
Keywords: Bibliotēkzinātne; bibliometrija; citējamība; ietekmes radītāji; Latvijas Universitāte