Saskarsme māsas praksē bērnu nodaļā - Ješkina, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2014)
Sabiedrībā aktuāla tēma ir bērnu hospitalizācija. Tiek apspriesta klīniskās vides ietekme uz bērnu un vecākiem, bērnu un vecāku emocijas, adaptācijas spējas, kā arī tiek runāts par sadarbību un saskarsmi starp māsu, pacientu un pacienta vecākiem. Darba nosaukums: „Saskarsme māsas praksē bērnu nodaļā”. Pētījums tika veiks vienā no lielākajām reģionālajām daudzprofilu aprūpi veicinošajām iestādēm Latvijā. Darbs sastāv no pētnieciskās un teorētiskās daļas, satur 18 diagrammas, 4 pielikumus, 37 literatūras avotus – 9 angļu valodā, 28 latviešu valodā, 14 interneta avotus. Darba mērķis ir noskaidrot māsas, pacienta un pacientu vecāku saskarsmes ietekmi uz pacienta aprūpi. Pētījumam autore izvirzīja hipotēzi – aprūpi klīniskā vidē ietekmē māsas saskarsme ar pacientu un viņa vecākiem. Izvirzītā hipotēze tika apstiprināta. Atslēgas vārdi: aprūpe, klīniskā vide, pacients, vecāki, māsa, saskarsme.

Nowadays actual theme in society is hospitalization of children. There are discussions about influence of the clinical environment on children and parents, their emotions, adaptation ability, cooperation and communication with nursing, patient and patient parents. Title of Bachelor thesis: "Communication in nurse practice in pediatric." Research was carried out in one of the largest regional multi-profile institutions in Latvian that provide health care services. The thesis consists of research and theoretical parts, contains 18 charts, 4 annexes, 37 literature sources – 9 in English, 28 in Latvian, 14 internet sources. The goal of the thesis is to explore how communication between a nurse, patient and parents of the patient influence care of the patient. The hypothesis – care in a clinical environment is influenced by communication with nurse, patient and parents. Hypothesis was confirmed. Keywords: care, clinical environment, patient, parents, nurse, communication.
Communication in nurse practice in pediatric
Keywords: Medicīna