Varas/valdnieka tēls mūsdienu krievu folkloras tekstos: konstruēšanas mehānismi un recepcijas problēma. - Ozerska, Anna Marija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs ir veltīts varas un valdnieka tēla izpētei mūsdienu krievu folkloras tekstos. Tiek pētīti varas un valdnieka konstruēšanas mehānismi un recepcijas problemātika, analizējot valdnieka un varas tēlus, kas ir rādīti oficiālajos mediju platformās, gan folkloru, kas ir rādīts kā atbildes reakcija. Tiek vērsta uzmanība pie izmantotiem politiskā mīta veidosānas mehanismiem un rituāliem, to atspoguļošanu masu medijos un ofisiālajos valsts avotos. Kā arī tiek vērsta uzmanība pie mūsdienu interneta folkloras kā atbildes materiāls uz oficiālājiem medijiem. Pētījums var interesēt folkloristus un filologus, kas nodarbojas ar valdības/ valdnieka tēlu un to reprezentāciju mūsdienu tekstos. Ieinteresēs lasītājus, kas vēlās uzzināt vairāk par to, kā veidojas varas tēls mūsdienu folklora ietvaros.

The bachelor's thesis is dedicated to exploring the image of power and ruler in the texts of modern Russian folklore. The mechanisms for the construction of power and ruler and the problem of reflection are being studied in the analysis of how the ruler and power are displayed on official media platforms, as well as folklore shown as a response. Attention is drawn to the representation of the ruler in the media and official government sources. Actualisation of used rituals to represent the power and the government. The study may interest folklorists and philologists who deal with the image of government/ruler and their representation in modern texts. Will interest readers who want to learn more about how the image of power is shaped within modern folklore.
The Image of Power/Ruler in Modern Russian Folklore Texts: Mechanisms of Construction and the Problem of Reception.
Keywords: Valodniecība; krievu folklora; valdnieka tēls; valdības tēls; mūsdienu folklora; internet mēme