Dokumentu vadības sistēmas automatizēta testēšanas ietvara izveide - Bondarenko, Vineta (Latvijas Universitāte, 2018)
Automatizēta testēšana tiek izmantota manuālās testēšanas aizvietošanai un papildināšanai vairākām programmatūras funkcijām, nodrošinot sistematizētu sistēmas darbības pārbaudi. Kvalifikācijas darbā ir izstrādāts automatizēts testēšanas ietvars Dokumentu vadības sistēmai (DVS) LIETVARIS, izmantojot Selenium ietvaru un C# programmēšanas valodu. Izstrādātie dūmu testi nodrošina sistēmas pamatfunkcionalitātes pārbaudīšanu pēc jaunās versijas uzlikšanas. Testu rezultātu kopsavilkums tiek nosūtīts uz komandas saziņas rīku “Mattermost”. Detalizētus testu rezultātus ir iespējams aplūkot Jenkins.

Automated testing is used for manual testing replacement and improvement for several software functions, because it can provide a systematic system performance check. Automated testing framework was made for document management system LIETVARIS. Solution was developed using Selenium framework and C# programming language. Developed smoke tests ensures the basic functionality of the system is checked after the new version is installed. A summary of test results is sent to the team communication tool “Mattermost”. Test results in detail can be viewed in the configuration tool Jenkins.
Automated Testing Framework for Document Management System
Keywords: Datorzinātne; Selenium; Jenkins; C#; automatizēts; testi