Darbinieku apmierinātība ar darbu Pierīgas pašvaldībās Covid-19 pandēmijas radīto pārmaiņu rezultātā - Simsone, Laura (Latvijas Universitāte, 2021)
Covid-19 pandēmijas laikā vietējās pašvaldības kļūst arvien nozīmīgākas. Darba mērķis ir izpētīt jaunās pieejas darba organizācijā, kas palīdzētu sasniegt augstāku pašvaldību darbinieku apmierinātību ar darbu, ņemot vērā izmaiņas darba vidē, ko rada Covid-19 pandēmiju ierobežojumi. Pētījuma metodes pašreizējā pētījumā - zinātnisko publikāciju un iepriekš veikto pētījumu rezultātu analīze, pašvaldības pārstāvju aptaujas analīze. Aptaujas rezultāti tika analizēti ar aprakstošās statistikas rādītājiem: centrālās tendences jeb lokācijas rādītājiem (vidējais aritmētiskais, moda, mediāna), ar izkliedes jeb variācijas rādītājiem (variācijas apjoms, standartnovirze, aritmētiskā vidējā standartkļūda); izmantota grupēšana pēc dažādām pazīmēm (krostabulācijas); statistisko hipotēžu pārbaude ar t-testu, hī-kvadrātu, dispersijas analīzi (ANOVA), korelācijas analīzi. Pētījuma rezultāti liecina, ka Pierīgas reģiona pašvaldību vidū ierobežojumi paredz izmaiņas darba vidē, komunikācijas formā un biežumā.

Local governments are becoming more and more important during the pandemia of Covid-19. The aim of the paper is to explore the new and innovative approaches in work organization to reach job satisfaction of the employees in municipalities considering changes in the work environment caused by restrictions of Covid-19 pandemics. Research methods in the current research - analysis of scientific publications and previous conducted research results, analysis of survey of municipality representatives in work organization in case of special restrictions caused by Covid-19. Most of the evaluations were realized on evaluation scale 1-10 to get deeper analysis of views of representatives in municipalities. The survey results were analyzed by indicators of descriptive statistics: indicators of central tendency or location (arithmetic mean, mode, median), by indicators of variability (range, standard deviation, standard error of mean); by cross-tabulations; testing of statistical hypotheses by t-test, chi-square, analysis of variance (ANOVA), correlation analysis. Results of the research have indicated that among local governments of Pieriga Region (Latvia) the restrictions provide changes in the work environment, and the form and frequency of communication.
Employee job satisfaction after changes caused by the Covid-19 pandemic among local governments of Pierīga Region
Keywords: Vadībzinātne; Apmierinātība ar darbu; Pašvaldība; Valsts sektors; Covid-19