Metāliskie elementi elektronisko atkritumu pārstrādes uzņēmuma putekļos un gaisā - Šlangena, Ieva (Latvijas Universitāte, 2025)
Metāliskie elementi elektronisko atkritumu uzņēmuma putekļos un gaisā. Šlangena I., zinātniskā vadītāja Doc. Dr. chem. Arāja A. Bakalaura darbs, 40 lappuses, 4 attēli, 3 tabulas, 50 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta metālisko elementu koncentrācijas noteikšana elektrotehnikas utilizācijas iestādes putekļos un gaisā, izmantojot induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas analīzes metodi. Analīzē ievāca 3 virsmu putekļu paraugus un 6 gaisa paraugus no trīs dažādiem e-atkritumu utilizācijas procesiem. Paraugus analīzei sagatavoja, izmantojot mikroviļņu enerģijas iekārtu.

Metallic elements in dust and air samples from electronic waste recycling plant. Šlangena I., scientific supervisor Dr. chem. Arāja A. Bakalaura adarbs, 40 pages, 4 pictures, 3 tables, 50 literature sources, 7 appendices. In Latvian. The determination of metallic elements in dust and air samples of an electrical recycling facility using inductively coupled plasma mass spectrometry analysis has been made in this thesis. For the analysis, 3 surface dust samples and 6 air samples were collected from three different stages of the e-waste disposal process. The samples were prepared for analysis using a microwave energy digester.
Metallic elements in dust and air samples from electronic waste recycling plant
Keywords: Ķīmija; METĀLI; PUTEKĻI; ICP-MS; PIESĀRŅOJUMS; E-ATKRITUMI