Jonu šķidrumu struktūras ietekme uz vadītspēju pielietošanai nātrija jonu baterijās - Homiča, Samanta (Latvijas Universitāte, 2023)
Jonu šķidrumu struktūras ietekme uz vadītspēju pielietošanai nātrija jonu baterijās. Homiča S., zinātniskais vadītājs asoc. prof., Dr. chem. Vaivars G. Maģistra darbs, 58 lappuses, 31 attēls, 8 tabulas, 69 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darba ietvaros tika noteikta vairāku jonu šķidrumu struktūru ietekme uz elektrovadītspēju. Jonu šķidrumos tika izšķīdināts nātrija sāls, noteikta sāls ietekme uz jonu šķidrumu elektrovadītspēju. Tika izgatavoti jonu šķidrumu – sāls - šķīdinātāja maisījumi ar dažādu jonu šķidrums – šķīdinātājs molāro attiecību, noteikta elektrovadītspēja atkarībā no pievienotā šķīdinātāja daudzuma. Izgatavoti bateriju prototipi, izmantojot pagatavotos maisījumus kā elektrolītus.

Effect of structure of ionic liquids on conductivity for use in sodium ion batteries Homica S., scientific adviser Dr. Chem. Vaivars G. Master`s thesis, 58 pages, 31 images, 8 tables, 69 literary sources, 3 appendices. In Latvian. As part of the Master's thesis, the influence of several ionic liquid structures on electrical conductivity was determined. Sodium salt was dissolved in ionic liquids, the effect of salt on the electrical conductivity of ionic liquids was determined. Mixtures of ionic liquids - salt - solvent with different molar ratio of ionic liquids - solvents were made, electrical conductivity was determined depending on the amount of added solvent. Batery prototypes were made using prepared mixtures as electrolytes.
Effect of structure of ionic liquids on conductivity for use in sodium ion batteries
Keywords: Ķīmija; Nātrija sāls; Baterijas; Jonu šķidrumi; Nātrija jonu baterijas; Elektrovadītspēja