Pacientu subjektīvā un objektīvā simptomu novērtēšana pirms un vienu mēnesi pēc varikozo vēnu operācijas - Sviķkalne, Ilze (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs „Pacientu subjektīvā un objektīvā simptomu novērtēšana pirms un vienu mēnesi pēc varikozo vēnu operācijas” sastāv no sešām nodaļām, divām apakšnodaļām un 13 pielikumiem. Darba izstrādē analizēts 41 literatūras avots par HVM patofizioloģiskām izmaiņām un to ietekmējošiem faktoriem, par paplašinātu vēnu simptomātiku, par profilaktiskajiem pasākumiem pirms un pēc operācijas. Pētījuma mērķis ir izvērtēt pacientu subjektīvos un objektīvos simptomus pirms un pēc varikozo vēnu operācijas. Pētniecības darbā tika pielietota kvalitatīvā pētniecības metode, kuras instruments ir intervija un novērošanas protokols. Analizējot pētījumā iegūtos rezultātus, autore secina, ka pēc operācijas visiem pētījuma dalībniekiem krasi mainās subjektīvie un objektīvie rādītāji. Atslēgvārdi: hroniska venoza mazspēja, iedzimtība, profilakse.

The bachelor’s work “The assessment of patients’ subjective and objective symptoms before and a month after the operation of varicose veins” consists of six chapters, two subdivisions and 13 appendices. While working on this research, there have been used 41 literary sources about the pathological and physiological changes in the case of HVM and their influential factors, the symptomatic of varicose veins, and preventive measures before and after the operation. The aim of this research is to evaluate patients’ subjective and objective symptoms before and after the operation of varicose veins. In the research the qualitative research method was used, the instrument of which is an interview and assessment record.
The assessment of patient’s subjective and objective symptoms before and a month after the operation of varicose veins
Keywords: Medicīna