Programmu izpildes paātrināšana ar OpenCL - Alpe-Lūks, Edgars (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā tiek apskatītas parālēlās programmēšanas pamata idējas. Tiek apskatīti OpenCL uzbūves pamata moduļi. Pētīti izpildes ātruma paātrinājuma rezultāti esošajos OpenCL risinājumos, salīdzinot tos ar tāda paša uzdevuma izpildi bez OpenCL. Tiek izstrādāts matricu reizināsanas risinājums, gan ar OpenCL, gan periodiskajā risinājumā. Tiek testēti iegūto risinājumu izpildes laiki atkarībā no apstrādes datu lieluma. OpenCL risinājums tiek salīdzināts ar CUDA risinājumu. Darbā ir izvirzīta tēze – Izmantojot OpenCL var iegūt programmas izpildes paātrinājumu. Šī tēze tiek apstiprināta ar noteiktiem izņēmumiem. Atslēgas vārdi: OpenCL, paralēlā programmēšana, izpildēs ātruma paātrināšana, GPGPU.

This research work describes main ideas of parallel programing. Describes the main modules of OpenCL structure. Execution acceleration results of existing OpenCL solutions are compared to executions of the same work without OpenCL. A matrix multiplication solution is generated, with OpenCL and in synchronous way, their execution times are compared. The executions time dependency on size of input matrix is tested. The OpenCL solution is compared with CUDA solution. In this research work a thesis is generated – It is possible to achieve a execution time acceleration using OpenCL. This thesis is partially confirmed, with exceptions. Key words: OpenCL, parallel programing, execution time acceleration, GPGPU.
Program execution acceleration with OpenCL
Keywords: Datorzinātne