Iekļaujošās izglītības pārvaldība pirmsskolas izglītības iestādēs Ķekavas novadā. - Āķīte, Aiga (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba tēma ir “Iekļaujošās izglītības pārvaldība pirmsskolas izglītības iestādēs Ķekavas novadā”. Darbā ir analizēti iekļaujošās izglītības teorētiskie un tiesiskie aspekti, izvērtēti Ķekavas novada pašvaldības un pirmsskolas iestāžu iekļaujošās izglītības izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām pārvaldības process. Autore pētīja iekļaujošās izglītības izglītojamajiem ar speciālām vajadzībām pārvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs ekspertu un Ķekavas novada izglītības darbinieku vērtējumā. Maģistra darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Darba pamatteksts izklāstīts 74 lappusēs. Darbā iekļauti 23 attēli, četras tabulas, divi pielikumi. Literatūras sarakstā iekļautas 71 vienības. Atslēgvārdi: iekļaujošā izglītība, izglītojamie ar speciālajām vajadzībām, Ķekavas novada pašvaldība, pirmskolas izglītības iestāde, iestādes personāls.

The topic of the Master's thesis is "Management of inclusive education in preschool educational institutions in Kekava district". The unfolded work analyses the theoretical and legal aspects of inclusive education, evaluates the management process of the municipality of Kekava region and pre-school institutions of inclusive education for students with special needs. The author studied the management of inclusive education for students with special needs in preschool educational institutions in the assessment of experts and education workers of Kekava district. The Master's thesis consists of an introduction, three chapters, conclusions, proposals, a list of used literature and appendices. The main text of the work is presented in 74 pages. The work includes 23 pictures, four tables, two appendices. The bibliography includes 71 items. Keywords: inclusive education, students/pupils with special needs, municipality of Kekava district, preschool educational institution, staff of the institution.
Management of inclusive education in preschool educational institutions in Kekava district.
Keywords: Vadībzinātne; iekļaujošā izglītība; izglītojamie ar speciālajām vajadzībām; Ķekavas novada pašvaldība; pirmsskolas izglītības iestāde; iestādes personāls