Latvijas galveno politisko partiju nostāja finanšu politikas jomā 1918.-1925.gads - Mālmeisters, Ronalds (Latvijas Universitāte, 2016)
Finanšu politikas joma ir viena no svarīgākajām jebkurā valstī, kas ir dibināta, lai valsts varētu funkcionēt. Politiskās partijas, kas izveidojās, pirms Latvijas proklamēšanas veidoja šo politiku un cīnījās katra par savu nostāju un sabiedrības daļu, kuras intereses tā aizstāvēja, bieži aizmirstot par visas valsts kopējo finanšu politiku. Laika gaitā izveidojas divi partiju bloki, kas bija ar dažādu politisko kursu, un skatījumu uz pareizo valsts finanšu politiku. Mazajām partijās, lai varētu arī piekopt savu finanšu politiku bija spiestas pievienoties koalīcijai vai opozīcijai, kuras priekšgalā bija viena vai otra lielā partija, kas uzturēja savu redzējumu pret attiecīgo lēmumu. Latvijas Tautas Padomes, Latvijas Satversmes Sapulces un Latvijas Republikas I Saeimas stenogrammas debates, ir lielisks avots šo grūto lēmumu pieņemšanas procesiem.

Fiscal politic sphere is one of the most important in any newly founded country, so it can function. Political parties which were founded before Republic of Latvia made its fiscal policy and stood for their view and part of society which interest they protected mostly forgetting about all country’s fiscal policy. In time two party blocks were made which both had different politic course and view on the right fiscal policy for their country. Small parties were forced to cooperate with large parties in order to make their own fiscal policy, so they joined coalition or opposition which was led by one of larger parties, which maintained their view on fiscal policy. Council of Nation, Assembly of Constitution and Republic of Latvia I Saeima disputes are good sources of these hard decisions makings.
Latvian main political parties position in fiscal politic field year 1918.-1925.
Keywords: Vēsture; Finanses; Politika; Partijas; Nostāja