Ivestīciju piesaistes iespējas Latvijā - Duļevska, Ieva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt ārvalstu tiešo investīciju piesaistes tendences Latvijā un to klasifikācija. Autore analizē ārvalstu tiešās investīcijas Centrāleiropas un Baltijas valstu reģionā atklājot priekšrocības, trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus ārvalstu tieši investīciju piesaistes politikas pilnveidošanai. Darba mērķis ir izpētīt ārvalstu investīciju dinamiku, piesaistes procesus izmantojot Nacionālās attīstības plānu 2014.-2020.gadam, kā arī veikt analīzi par investīciju piesaistes sistēmu un investīciju plūsmas izmaiņām Latvijā.

Bachelor thesis goal is to explore the attraction of foreign direct investment trends in Latvia and it’s classification. The author analyzes the foreign direct investment in Central Europe and the Baltic region, revealing the strengths, weaknesses, and develops proposals for foreign direct investment attraction policy development. The purpose of the thesis is to study the dynamics of foreign investments, removal processes through the National Development Plan for the period 2014 to 2020, as well as an analysis of the system of attracting investment and changes of investment flows in Latvian.
Investment attraction opportunities in Latvia
Keywords: Vadībzinātne