Latvijas kā medicīnas tūrisma galamērķa konkurētspēju ietekmējošie faktori - Sidorenko, Anna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba temats ir «Latvijas kā medicīnas tūrisma galamērķa konkurētspēju ietekmējošie faktori». Ņemot vērā starptautisko pieredzi, medicīnas pakalpojumu sniegšana ārvalstniekiem var nodrošināt papildus ienākumu avotu nacionālajai ekonomikai. Bakalaura darba mērķis ir identificēt un izpētīt faktorus, kas ietekmē Latvijas kā medicīnas tūrisma galamērķa konkurētspēju un izstrādāt priekšlikumus medicīnas pakalpojumu sniedzējiem un valsts pārvaldes institūcijām ar nolūku veicināt Latvijas kā medicīnas tūrisma galamērķa konkurētspēju. Darba trijās nodaļās autore secīgi pievēršas pētāmo faktoru identifikācijai, no starptautiskās pieredzes izrietošo likumsakarību konstatācijai un atziņu piemērošanai Latvijas kontekstā. Darba rezultātā tika atklāts, ka medicīnas pakalpojumu cenu līmenis negarantē Latvijai priekšrocības salīdzinājumā ar līdzīgās speciālizācijas medicīnas tūrisma galamērķiem reģionā, kas norāda uz nepieciešamību attīstīt resursu vadības prakses un iesaistīties ārpuscenas konkurencē. Darbs ietver 90 lappuses, neieskaitot pielikumus, 10 tabulas, 15 attēlus, 6 pielikumus; izstrādes procesā tika izmantoti 90 literatūras un informācijas avoti. Atslēgas vārdi: Dimanta Modelis, Konceptuālais tūrisma galamērķa konkurētspējas modelis, Integrētais tūrisma galamērķa konkurētspējas modelis, medicīnas tūrisma galamērķis

The title of this bachelor thesis is «Factors Impacting Competitiveness of Latvia as a Medical Tourism Destination». In accordance to international experience, provision of cross-border medical services can become a source of income for the whole economy. The objective of the thesis is to identify and explore the factors having impact on competitiveness of Latvia as a medical tourism destination and to use them for developmet of solutions for providers of medical services and the government. The thesis is structured into three parts, dedicated to identification of factors impacting medical tourism destination competitiveness, analysis of international experience and research on medical tourism in Latvia. Author concludes that medical service price do not provide any competitive advantages for Latvia in comparison to other medical tourism destinations in the region, thus medical service providers and the government should attract medical tourists by effective practices of destination management. The thesis consists of 90 pages, 10 tables, 15 figures, 6 appendixes, and is based on 90 sources of literature and information.Key words: Diamond Model, Conceptual Model of Tourism Destination Competitiveness, Integrated Model of Tourism Destination Competitiveness, medical tourism destination
Factors Impacting Competitiveness of Latvia as a Medical Tourism Destination
Keywords: Ekonomika