Datu subjekta piekrišana personas datu apstrādei tiešsaistes sociālajos tīklos - Baumane, Sabīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Datu subjekta piekrišana personas datu apstrādei tiešsaistes sociālajos tīklos”, kurā autore analizē mūsdienu datu aizsardzības jautājumus, kas skar tiešsaistes sociālos tīklus un personas piekrišanu datu apstrādei. Darbā autore analizēt starptautiskā regulējuma aspektus, kā arī regulējumu Latvijā, veicot normu satura izvērtējumu, kā arī tiesību zinātnieku viedokļu un prakses materiālu izvērtēšana, tā vērtējot problēmjautājumus, kas skar datu aizsardzību tiešsaistes sociālajos tīklos. Atslēgas vārdi: personas dati, datu subjekts, piekrišana, tiešsaistes sociālie tīkli.

The theme of the bachelor paper is „The data subjects consent to process personal data in online social networks" in which the author analyzes the modern data protection issues related to online social networks and consent for data processing. The author analyzes the international aspects of regulation, Latvian legislation through the contents of the assessment, scientific work and Latvian court practice materials, its assessment of the issues affecting data protection in online social networks. Keywords: personal data, data subjects, consent, online social networks.
The data subjects consent to process personal data in online social networks
Keywords: Juridiskā zinātne; personas dati; datu subjekts; piekrišana; tiešsaistes sociālie tīkli