3D dzinējs Xbox 360 platformai - Kurzemnieks, Gatis (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā autors skaidro vajadzību pēc 3D dzinēja un izskata ar dzinēja izstrādi saistītos jautājumus. 3D dzinējs ir universāls rīks, kas ļauj lietotājiem izmantot aparatūras iespējas ērtā veidā, lai radītu dažādas reālā laika 3D grafikas aplikācijas. Autora mērķis bija izpētīt XBox 360 konsoles iespējas kā arī izplānot, uzprojektēt un realizēt universālu 3D dzinēju darbam uz šīs platformas. Ir izpētīti dažādi 3D dzinēja daļu risinājumu varianti. No tiem autors ir izvēlējies viņaprāt labākos un pielāgojis tos XBox 360 platformai. Rezultātā ir uzprogrammēts 3D dzinējs, kuru var paplašināt un pielāgot dažāda žanra spēļu un 3D aplikāciju realizēšanai. Dzinējs tiek izmantots vairāku spēļu izstrādē XBox 360 platformai. Darbs pie dzinēja turpinās un autors plāno pievienot jaunas iespējas.

In this thesis author is explaining the need for a 3D engine and is reviewing popular solutions. 3D engine is universal tool, which allows user to develop hardware accelerated 3D graphics applications easily. Goal was to investigate XBox 360 console technical possibilities and design a fully usable 3D real time engine for that platform. Author reviewed several 3D engine part algorithms, chose most appropriate and adapted them to Xbox 360 platform. As a result author programmed a working 3D engine, which can be extended and used in creating 3D game of different genres or 3D applications. The engine is already being used in development of several games for Xbox 360. Author is continuing his work towards extending engine possibilities and optimization.
3d engine for Xbox 360 platform
Keywords: Datorzinātne