Atbalsts vidusskolēnu mācīšanās paradumu pilnveidei - Meldere, Signe (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba tēmas izvēli noteica ikdienas mācību procesā novērotā skolēnu neprasme organizēt un sabalansēt mācību procesam, ārpusstundu nodarbībām un atpūtai nepieciešamo laiku, noteikt prioritātes un veicamo uzdevumu secību. Darbības pētījumā noskaidrots, kādi faktori ietekmē vidusskolēnu mācīšanās paradumus, kā tos pilnveidot un kādi aspekti jāņem vērā, izstrādājot atbalsta programmu viņu mācīšanās paradumu pilnveidei. Veikta skolēnu novērošana un anketēšana, dokumentu analīze, intervētas atbalsta sniegšanas speciālistes un skolas absolvente. Pētījuma rezultātā izveidota un praksē sadarbībā ar neformālās izglītības treneri pārbaudīta atbalsta programma. Skolēni veica tās izvērtējumu un atzina par noderīgu mācīšanās paradumu pilnveidei.

The choise of the topic of the Master’s Paper was determined by the lack of students’ skills observed in the day-to-day learning process to organise and balance the time needed for learning, extra curricular activities and recreation, to prioritize and sequence the tasks to be performed. The action research was carried out to find out what factors influence secondary school students’ learning habits, how to improve them and what aspects should be taken into account when developing a support programme for improving their learning habits. The data were collected by observation and questionnaire to students, analysis of documents, interviews with support specialists and school graduate. The study resulted in a designed support programme and verified in collaboration with non-formal education specialist. The students carried out its assessment and recognized it as helpful for improving their learning habits.
Support to improve Secondary School Students’ Learning Habits
Keywords: Pedagoģija; atbalsta programma; mācīšanās paradumi; rīcības plāns; pilnveide