Klienta kredītspējas analīze un piedāvātās iespējas „N” bankā - Poča, Agnese (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbs „Klienta kredītspējas analīze un piedāvātās iespējas N bankā” pētījumu objekts ir autora darba vietā Hansabankā praktizētā kredītu pakalpojumu darbība un klientu kredītspējas analīze laika posmā no 2004. gada līdz 2007. gada 1. ceturksnim. Diplomdarba mērķis ir izpētīt Hansabankas kredītpolitikas un klienta kredītspējas analīzes kritēriju attīstības dinamiku laika posmā no 2004. gada līdz 2007. gada 1. ceturksnim, un tā rezultātā atklāt pozitīvo un vēl sastopamās nepilnības, un izstrādāt priekšlikumus klienta kredītspējas analīzes un kontroles pilnveidošanai Hansabankā. Lai pētītu klienta kredītspēju analīzes kritērijus Hansabankā un salīdzinātu Hansabankas un Parex bankas kredītportfeļus, autors izmanto statistiskās analīzes, faktoru analīzes un grafisko pētījumu metodi. KLIENTA KREDĪTSPĒJA, FINANSIĀLAIS STĀVOKLIS, KREDĪTVĒSTURE, KREDĪTRISKI, KOMERCBANKAS KREDĪTPOLITIKA, KREDĪTA PROCENTA LIKMES, HIPOTEKĀRIE KREDĪTI, RENTABILITĀTE, KREDĪTŅĒMĒJU REĢISTRS, INFLĀCIJA.

The subjects of study of the diploma paper “Client Creditworthiness Analysis and Possible Crediting Opportunities at N Bank” are the crediting service operations and client creditworthiness analysis of the time period from 2004 until the first quarter of 2007, applied in practice at Hansabank, the author’s place of work. The aim of the diploma paper is to study the Hansabank credit policy and dynamics of client creditworthiness analysis criteria of the time period from 2004 until the first quarter of 2007, to find out the positive aspects and existing deficiencies, and give suggestions for the improvement of client creditworthiness analysis and monitoring at Hansabank. In order to study the client creditworthiness analysis criteria of Hansabanka, and compare Hansabank and Parex bank loan portfolios, the author uses the following methods: statistical analysis, factor analysis and graphical research. CLIENT’S CREDITWORTHINESS, FINANCIAL STATUS, CREDIT HISTORY, CREDIT RISKS, COMMERCIAL BANK CREDIT POLICY, LOAN INTEREST/ INTEREST, MORTGAGE LOANS, PROFITABILITY, DEBTOR REGISTRAR, INFLATION.
Solvency analysis of costumu and opportunities in bank N
Keywords: Ekonomika