Plastmasas likvidējamība no Zero Waste dzīvesveida perspektīvas - Orste, Līna (Latvijas Universitāte, 2018)
Zero waste dzīvesveida mērķis ir samazināt savu patēriņu un mājsaimniecībā radīto atkritumu, it īpaši plastmasas atkritumu, daudzumu. Šis pētījums paver ieskatu cilvēku sarežģītajās attiecībās ar plastmasu un atklāj vides aizsardzības jomā aktualizēto problēmu iespaidu uz indivīdiem un centienus šos ieteikumus un principus realizēt ikdienas dzīvē. Plastmasa kļūst par morālu problēmu tās visuresamības un pretrunīguma dēļ.

The goal of zero waste lifestyle is to reduce one’s consumption and reduce household waste. Particular attention is paid to plastic. This research gives an insight into the complex relationships humans have with plastic and how issues raised by environmental protection organizations affect individuals and how they try to follow these suggestions and principles in their daily lives. Plastic becomes a moral problem because of its omnipresence and contradictoriness.
Disposability of plastics through the perspective of Zero Waste lifestyle
Keywords: Antropoloģija; plastmasa; zero waste dzīvesveids; likvidējamība; materiāli; patēriņš