Kritiskā domāšana patiesības meklējumos un iespējamos politiskās inženērijas valgos - Kūlis, Māris (LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2018)
Patlaban kritiskā domāšana — tādā formā, kā to lielākoties pazīstam un kādu to tiecas ieviest mācību procesā — nav vērsta uz domāšanas atvērtību. Tā pat kļūst par instrumentu, ar ko nereti tiek iestrādātas konjunktūras tēmas. Drīzāk būtu jārunā par tādu kritiskās domāšanas izpratni, kas par centrālo elementu padara dispozīciju uz patiesību, proti, kritiskā domāšana jāsaprot kā vērstība uz patiesību!
Keywords: kritiskā domāšana; domāšana; politika; patiesība; patiesums; maldi; nekritiskums; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects