Uzņēmuma integrācijas platformas testa piemēru pārvaldīšanas sistēmas izstrāde - Čaure, Aija (Latvijas Universitāte, 2018)
Uzņēmuma integrācijas platformas testa piemēru pārvaldīšanas sistēma ir izstrādāta kvalifikācijas darba ietvaros un tai ir dots nosaukums – “EVA”. Sistēma dod iespēju saglabāt, labot un dzēst integrāciju testpiemērus, kuri pēc testētāja novērtējuma ir atzīti par derīgiem. “EVA” ir integrēta ar transakciju uzraudzīšanas sistēmu – lietotājs ievadot transakcijas identifikatoru saņem visus datus, ko sniedz integrētā sistēma un tajos atzīmējot noteiktus laukus, kas ir nepieciešami testpiemēru identifikācijai, var pievienot atrasto testpiemēru datu bāzei. Derīgu testpiemēru datu bāzes veidošana un uzturēšana veido organizētu derīgu datu kopumu, kas kalpo par pamatu automatizētiem testiem. Automatizētie testi uzlabo produkta kvalitāti un padara testētāja darbu efektīvāku. Lai saņemtu šīs vērtības sistēmā pievienotos testpiemērus ir iespējams arī izpildīt ar Jenkins darba palīdzību un aplūkot testu rezultātus.

EIP UNIT AND INTEGRATION TEST CASE MANAGEMENT SOFTWARE DESIGN AND DEVELOPMENT Enterprise integration platforms testcase management system is developed as part of qualification work and this is system is called – “EVA”. System provides ability to save, edit and delete integration testcases which are added to systems data base. Any employee of enterprise can add testcase to data base, but it needs to have test specialist approval. “EVA” is integrated with transaction log system, providing user a function to search integration requests using CID. When the payload is received, user can parametrize needed fields for testcase identification and automatized tests. Creating and maintaining data base of valid testcases, provides organized data structure that can be taken as base for automatized tests. Automatized tests enriches quality of product and boosts test specialist work efficiency. To ensure these values, testcases can be executed using this system and Jenkins job, test results can be received and viewed also. Keywords: testcase, integration, webservice, testing, Jenkins, SpringBoot, AngularJS
EIP unit and integration test case management software design and development
Keywords: Datorzinātne; testpiemēri; integrācija; tīmekļa pakalpojums; testēšana; Jenkins