Uzņēmuma SIA „Optometrijas centrs” finanšu analīze - Brante, Annija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA „Optometrijas centrs” finanšu analīze. Darba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA „Optometrijas centrs” finanšu pārskatu analīzi, novērtēt analīzes rezultātus un izstrādāt ieteikumus uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai. Lai sasniegtu mērķi, autore izpētījusi zinātnisko literatūru par finanšu analīzes būtību un metodēm, analizējusi SIA „Optometrijas centrs” pārskatus un finanšu rādītājus, kā arī salīdzinājusi pētāmo uzņēmumu ar konkurējošu uzņēmumu. Balstoties uz iegūtajiem rezultātiem autore apkopojusi secinājumus un izstrādājusi priekšlikumus uzņēmuma saimnieciskās darbības uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no 69 lappusēm, 11 tabulām, 21 attēla, 24 literatūras avotiem un 6 pielikumiem.

The topic of the bachelor’s paper is financial analysis of company "Optometrijas centrs" Ltd. The aim of the paper is to make company's "Optometrijas centrs" financial statement analysis, evaluate the result of analysis and make some proposals for economic activities improvement. To achieve the aim, author studied the scientific literature about financial analysis and methods, analyzed "Optometrijas centrs" Ltd statements and financial indicators as well as compared the investigational company with a competing company. Based on the results, author summarized the conclusions and proposals for economic activities improvement. Bachelor thesis consists of 69 pages, 11 tables, 21 figures, 24 literature sources and 6 appendices.
The financial analysis of company "Optometrijas centrs" Ltd
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu pārskati; finanšu rādītāji; bilance; SIA „Optometrijas centrs”