Bērzes upes dzīves cikla modelēšanas perspektīvas avārijsituāciju gadījumā - Veide, Elīna (Latvijas Universitāte, 2010)
Baklaura darbs veltīts avārijsituāciju modelēšanai Bērzes upē, novērtējot negatīvo ietekmi uz ūdens vidi. Baklaura darba mērķis ir izpētīt matemātiskās modelēšanas rīka iespējamo pielietojumu Bērzes upes baseina dzīves cikla atainošanai, īpašu uzmanību pievēršot avārijsituāciju gadījumiem. Darbā tika izmantota un iepazīta matemātiskās modelēšanas datorprogramma Aquatox. Darba gaitā, tika ievākti un apstrādāti dati, kuri nepieciešami modeļa kalibrēšanai. Baklaura darbs ietver modeļa kalibrēšanas un avārijsituācijas rezultātu analīzi. Iegūtie rezultāti liecina, ka Aquatox programma ir veiksmīgi pielietojama bakalaura darba izvirzīto mērķa sasniegšanai. Atslēgvārdi: upe, piesārņojums, modeļi, Aquatox, simulēšana, avārijsituācija.

Bachelor Thesis is devoted to modeling emergency situation in Berzes river, assessing the negative impact on the aquatic environment. Bachelor Thesis aim is to explore the mathematical modeling tool to portrait the life cycle of river Berze, paying particular attention to emergency cases. Main task was to use and explore mathematical modeling software Aquatox. Required date were collected and processed for model calibration. Work includes model calibration and the analysis of the results. The obteined results show, that Aquatox program has been successfully used, to achieve bachelor thesis goal. Keywords: river, pollution, models, Aquatox, simulation, emergency planning.
Life cycle modelling perspectives for emergency planning in Bērze river
Keywords: Vides zinātne