Pārliecināšanas elementu salīdzinājums patērētaju ietekmēšanai interneta reklāmās. - Vecainis, Marks Daniels (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā risināmā problēma ir reklāmas veidotāju vēlme iegūt labākus rezultātus no reklāmas kampaņām, uzlabojot reklāmu pārliecināšanas spējas. Bakalaura darbā tiek pētīta un salīdzināta Dr. Roberta Cialdini apkopoto 6 pārliecināšanas elementu ietekme uz patērētāju vēlmi teorētisku reklāmas situāciju kontekstā. Pētījuma mērķi bija atrast visērtāk pielietojamos pārliecināšanas elementus, salīdzināt to ietekmi uz vēlmes paaugstināšanos teorētisku reklāmas situāciju apstākļos, un izveidot priekšlikumus reklāmu veidotājiem par ieteicami iekļaujamajiem elementiem, to daudzumu un reklamēšanas platformām, kur tās izvietot. Pētījumā iegūtie rezultāti liecina, ka visi 6 pārliecināšanas elementi paaugstina patērētāju vēlmi teorētisku reklāmu kontekstā, kā arī, ka, izmantojot vairākus elementus vienlaicīgi, var iegūt augstāku vēlmes palielināšanos.

The problem addressed in this bachelor's paper is advertisement creator’s desire to reach better results from their advertising campaigns by improving advertisement persuasion capabilities. In the paper is studied and analyzed Dr. Robert Cialdini compiled 6 persuasion element influence on consumer’s desire in theoretical advertising situations. The aim of this study was to find the most easy to use persuasion elements, compare their influence on consumer’s desire in theoretical advertising situations and compile suggestions for advertisement creator’s on recommended elements to use, their amount and advertising platforms where to best place them. Results of the study show that all 6 persuasion elements increase consumer desire in theoretical advertising situations as well as when using many elements at once, higher persuasion levels can be achieved.
Persuasion element comparison for consumer persuasion in digital advertising.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; reklāma; pārliecināšana; pārliecināšanas elementi; reklāmu elementi; Dr. Robert Cialdini