Mediji un populisms: ASV mediju dienaskārtība un ziņu atspoguļojums kā veicinošs faktors Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas atbalstam. 2011. un 2015. gada ziņu raidījumu salīdzinošā analīze - Aleksejeva, Santa (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba tēmas ir “Mediji un populisms: ASV mediju dienaskārtība un ziņu atspoguļojums kā veicinošs faktors Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas atbalstam. 2011. un 2015. gada ziņu raidījumu salīdzinošā analīze”. Pētījuma mērķis ir izpētīt mediju un populisma saikni un apstiprināt hipotēzi, ka mediju veidotā dienaskārtība un ziņu atspoguļojums par brīvo tirdzniecību, Pieejmās Aprūpes likumu un imigrāciju ASV televīzijas kanālos CNN, MSNBC un FOX News 2015. gadā ir veicinājis sabiedrībā atbalstu Donalda Trampa priekšvēlēšanas kampaņai. Lai sasniegtu darba mērķi tika veikta kvantitatīvā un kvalitatīvā kontentanalīze, rezultātā apstiprinot darbā izvirzītās hipotēzes un gūstot ieskatu mediju lomā, populisma uzplaukumā.

The thesis title is “Media and populism: United States media agenda and news portrayal as a contributing factor to support of Donald Trump's election campaign. News programme comparative analysis for 2011-2015”. The purpose of the paper is to research the link between media and populism and test the hypothesis that the media agenda and news portrayal on free trade, the Affordable Care act and immigration on the television channels CNN, MSNBC and FOX news in 2015, had led to the publics increased support for Donald Trumps presidential campaign. Through the use of quantative and qualitative content analysis the hypothesis was approved and resulted in further exporation of the role of media in the rise of populism.
Media and populism: United States media agenda and news portrayal as a contributing factor to support of Donald Trump's election campaign. News programme comparative analysis for 2011-2015
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); populisms; mediju populisms; dienaskārtības teorija; populism; media populism