Jauno reliģisko kustību iezīmes Intas Blūmas "Sirds Ceļa" skolā - Kalēja, Dārta (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir izpētīt Intas Blūmas Sirds Ceļa skolu un noskaidrot vai tajā ir atrodamasjauno reliģisko kustību iezīmes un tās aprakstīt. Kā tēze tiek izvirzīts apgalvojumu, ka Intas Blūmas Sirds Ceļa skolā ir saskatāmas jauno reliģisko kustību iezīmes. Tā kā pati Inta Blūma savu darbību nedefinē kā kustību, un tai nav nosaukuma, tad šī darba izstrādes nolūkos visa Intas Blūmas darbība tiks apzīmēta, lietojot jēdzienu “ Sirds Ceļa” skola. Darbā ir apskatītas jaunās reliģiskās kustības, to rašanās, vēsture un mūsdienu situācija Latvijā. Tiek aplūkota I. Blūmas biogrāfija, darbība, kas ietver viņas sarakstītās grāmatas “Latvietes karma,” un “Ardievu, karma!”, kā arī viņas dibinātās biedrības “Sirds Ceļš” mājaslapu. Lai sasniegtu darba mērķi, tiek analizēti I. Blūmas lietotie jēdzieni, un meklēta to saistība ar reliģiskām praksēm. Darbs sastāv no trīs daļām.

The main goal of this paper is to explore Intas Blūmas school “The Heart Path” and find out if there is to be found new religious movement features. As a thesis the author points that in Intas Blūmas Heart Path school there are visible features on new religious movements. I. Blūma does not define her movement as a movement and it has no name, therefore, all her activity will be called as The Heart Path school (Sirds Ceļa skola). This paper discusses the new religious movements, their origin, history and contemporary situation in Latvian. Author has also gathered a biography of I. Blūma, and made a compilation of all her activity that involves her books "the Latvians Karma." And "Goodbye, karma!" as well as a homepage of her foundation Path of the heart. To reach the goal of this work an analysis of concepts that I. Blūma is using has been carried out, and sought their connection with religious practices. This research has been conducted in three parts.
Features of New Religious Movements in Inta's Blūma's "The Heart Path" School
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; jaunās reliģiskās kustības; New Age; Inta Blūma; Sirds Ceļa skola