Aktīvu novērtēšanas un to vērtības samazināšanas testēšanas pilnveides izvērtējums - Savarovska, Olga (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izpētīt aktīvu novērtēšanas un uzskaites metodoloģiju LR normatīvajos aktos, starptautiskajā praksē pielietoto atzīšanas un novērtēšanas metodoloģiju, un izstrādāt priekšlikumus aktīvu novērtēšanas un uzskaites sistēmas pilnveidošanai. Darbā autors veic analīzi saistībā ar aktīvu vispārējo atzīšanu, aktīvu sākotnējo novērtēšanu un aktīvu novērtēšanu pēc sākotnējas atzīšanas; veic analīzi saistībā ar aktīvu vērtības samazināšanas testēšanu un secina par atšķirībām un problēmām, kas izriet no LR normatīvo dokumentu pielietošanu un starptautisko standartu pielietošanu aktīvu atzīšanas un novērtēšanas jomā. Darbā izmantota literatūra un avoti: Latvijas Republikas grāmatvedību un uzņēmējdarbību reglamentējošie likumi un citi normatīvie dokumenti; Starptautisko Grāmatvedības Standartu padomes standarti; Anglijas Sertificēto grāmatvežu institūta dokumenti; publicētie zinātniskie darbi; interneta resursi. Atslēgas vārdi:grāmatvedība, aktīvs, standarti, analīze, novērtēšana.

The aim of the work is to investigate assets’ valuation and accounting methodology in accordance to LR normative acts, recognition and valuation methodology used in the international accounting, and work out suggestions related to valuation of assets and accounting system’s development. The author of the work analyses assets’ overall recognition process, assets’ initial measurement process and assets’ measurement after initial recognition; as well the author analyses assets’ impairment possibilities and impairment testing and makes conclusion about differences and problems that occur using LR normative acts and international standards. Literature and sources used in the work are: documents that regulate accounting and business activities in the Republic of Latvia, International Accounting Standards, United Kingdom accounting institute documents, published research works, internet sourses. Key words: accounting, assets, standards, analysis, valuation.
Assessment of improvement in assets valuation and assets impairment testing
Keywords: Ekonomika